Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förberedelserna igång för brukshund-SM

/
  • Vi är sammanlagt 15 personer i distriktet som jobbar med planering och förberedelser. Under SM kommer det att vara 200-250 funktionärer som är engagerade, säger Lennart Roos här med valpen Marre som dock får vänta några år innan det kan bli dags för SM-tävlingar.
  • Området för tävlingscentrum ligger centralt i Edsbyn. Under två hektiska dagar ska SM i bruks och IPO avgöras med många aktiviteter och mycket folk runt Dina Arena i Edsbyn.

I augusti arrangeras SM i bruks och IPO. Invigningen sker i Öjeparken och finalen med lydnad sker på Ön i Edsbyn, dit 2 500 besökare beräknas komma. Sammanlagt är det cirka 100 hundekipage som ställer upp och tävlar under tre dagar 26-28 augusti.

Annons

– Det rör sig om ett samarbete där sex klubbar i hela Gävleborg är inblandade. Det skulle aldrig gå för en klubb att genomföra ett så stort arrangemang ensam. Klubbarna är ansvariga för olika grenar och moment, säger Lennart Roos som är med i ledningsgruppen för SM och som representerar brukshundklubben i Edsbyn.

Edsbyn är ansvarig för rapport där hunden springer drygt sex kilometer mellan förare och hjälpförare på två olika stationer. Det arrangeras vid Kygelvallen. Övriga klubbar är Bollnäs, Ljusdal, Järvsö, Hofors och Skutskär.

Specialmomenten kommer att genomföras i närheten av Edsbyn, som i Pålsbo, förutom spår som kommer att genomföras i trakterna runt Vallsta. I detta moment, som Bollnäs ansvarar för, ska hunden spåra efter människa i skogen samt redovisa utlagda föremål i spåret.

Mer läsning

Annons