Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrastöd utvecklas

/
  • – Målsättningen med förebyggande föräldrastöd är att via föräldrar främja barns hälsa och positiva utveckling och maximera barnets skydd mot ohälsa och sociala problem, säger den nya projektledaren Ulla-Marie Nilsson.
  • Det är jättepositivt att Ovanåker får vara med och utveckla metoder för föräldrastöd. Det finns ett engagemang, dynamik och engagemang runt det här, säger kommunalrådet Hans Jonsson (C) här med Ulla-Marie och Viveka Danielsson, som varit med och författat den omfattande ansökan.

Ulla-Marie Nilsson i Edsbyn kommer att leda projektet Med förenade krafter utvecklas föräldrastöd. Lilla Ovanåkers kommun som initiativtagare konkurrerade med 47 sökande projekt, var av 10 till slut fick dela på 70 miljoner. Ovanåkers samarbetar med Bollnäs, Ljusdal, Hudiksvall och Gävle.

Annons

– Visst känns det otroligt att just vi fick vara med och dela på de här miljonerna. Vi får närmare sju. Vi får representera landsbygden. Men på ett sätt är jag inte förvånad att vi fick pengarna. Det vi har är fräscha idéer. Vår grundidé ligger också i linje med det regeringen gick ut med att förbättra samspelet mellan barn och föräldrar och därigenom främja ungas hälsa, säger Ulla-Marie Nilsson.

De tre delprojekten i projektet, varav två finns i Ovanåker, kommer att följas, utvecklas och utvärderas av ett forskningsteam under ledning av Anna Sarkadi, forskningschef för Uppsala Barnhälsovård.

Läs mer om den nyutsedda projektledaren Ulla-Marie Nilsson och projektet i lördagens Ljusnan (21 november).

 

 

Mer läsning

Annons