Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera gruslass stals från förening

Nordanå motionsallians hade samlat ihop en stor mängd grus för att kunna göra bra skidspår även om det kommer lite snö. Men nu har en tjuv med hjullastare stulit av gruset.

Annons

Nordanå motionsallians bildades år 2000. Föreningens uppdrag är att hålla ett tre kilometer långt elljusspår i bra skick för löpning sommartid och skidåkning vintertid.

Till den kommande vintern hade de för avsikt att köra ut nytt grus på spåret, för att kunna göra skidspår även om det kommer små mängder snö.

– Alftaborna betalar sin spårhundring och Svevia hade skänkt grus som blev över vid vägarbeten. Dessutom har vi även ett litet anläggningsbidrag. Vi hade jättemycket grus, men någon rackare har varit där och stulit av oss. Så nu räcker det inte till det vi hade tänkt lägga, berättar föreningens ordförande Janne Setterberg.

Han berättar att det är omkring två lastbilslass med grus som har stulits och att det syns på spåren att tjuvarna har använt sig av en hjullastare. Stölden har skett någon gång mellan söndagen och onsdagen.

Janne Setterberg lyfter fram att det är flera andra föreningar som blivit bestulna nyligen. Bollnäs ridsällskap har blivit av med en fyrhjuling och Alfta bike park förlorade en gräsklippare.

Läs också: Inbrott i cykelparkens garage

Fyrhjuling stals från ridskolan

– Vartenda öre i en förening är det någon som har kämpat för att få in. Så det känns lite kymigt.

Läs också: Fyrhjuling stulen vid Kygelvallen

Mer läsning

Annons