Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler bussturer Edsbyn-Alfta-Falun

/
  • Karin och Hans Ungman vill att busslinjen Edsbyn (bilden)-Alfta-Falun kan gå åtminstone två dagar under veckan.
  • Falubussen passerar bland annat byn Skräddrabo.

Detta är i högsta grad diskriminering mot landsbygdsbefolkningen!

Annons

Det skriver Karin och Hans Ungman, Skålsjön i ett medborgarförslag till Ovanåkers kommun och som tar upp bristen på bussturer mellan Edsbyn-Alfta-Falun.

Läs mer: Kamp om bussturer fortsätter

De tycker att kommunfullmäktige nu ska ta kontakt med fullmäktige i Falun och diskutera buss- och godstransporterna mellan Hälsingland och Dalarna.

Samt få till ett samarbete om detta.

Karin och Hans Ungman vill att busslinjen Edsbyn-Alfta-Falun kan gå åtminstone två dagar under veckan. Skålsjön ligger vid vägen mellan Edsbyn eller Alfta och Falun. Det kan vara bra att kunna åka buss till någon av orterna under veckan.

Läs mer: Vill ni verkligen ha en levande landsbygd?

– Man fattar inte att det ska vara så svårt att få till ett samarbete på olika områden med Dalarna. Ni vill ju ha större regioner nu, varför inte bilda en region med Dalarna. Det vore väl bra för båda landskapen, skriver Karin och Hans Ungman.

Bakgrunden till medborgarförslaget är att för tre år sedan minskades turerna på busslinjen Edsbyn-Falun.

I dag går turer endast i veckosluten, anpassade för de som studerar på högskolan i Falun och på sådana tider som inte passar för den som vill handla och uträtta ärenden.

De tycker att det i högsta grad är en diskriminering mot landsbygdsbefolkningen. Mellan Edsbyn och Söderhamn går turerna oftare.

Läs mer: Protester i Svabensverk

Mer läsning

Annons