Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde seniormässan

/
  • Den natursköna Forsparken var platsen för den fjärde Seniormässan på onsdagen. Det bjöds på hästskjuts och man kunde äta kålsoppa, varmkrov, fika och köpa hemost och lotter. Även Edsbykvintetten och SPF-kören underhöll.
  • Lasse Callmyr och Arne
  • Anny Thalén från Sunnangården fick hjälp att komma ner och ut från vagnen. Hon gillade turen med häst och vagn.
  • Karin Hedin vann hattparaden. Hon hann även prata en stund med sin gamle arbetskamrat Sten Berggren. De jobbade i Handelsbanken en gång.
  • Ella Strömberg och Gunilla Lönngren från folktandvården informerade bland annat om hur mycket socker våra livsmedel innehåller.
  • Eva Åsenlund från väntjänsten, Jenny Forslind och Ann-Marie Östberg från Sunnanbacken besökte seniormässan på onsdagen.
  • Gideon Edin knep andra plats i Hattparaden med hjälp av Juliette Lundins tupphatt, som till och med lät.

Forsparken i Alfta sjöd av liv under onsdagen. Det var dags för den fjärde seniormässan Ymse nahannan. Mycket folk hade sökt sig till den natursköna parken vid Voxna älvs strand. I år var det riktigt sommarvarmt och mässgeneralen och initiativtagaren Carina Nordqvist var glad.

Annons

– Detta är fjärde året vi arrangerar seniormässan. Det är faktiskt första året vi har sommarvärme. Det är många besökare i år. Många vet numera vad det är. Vi bjuder på musik och underhållning med Bertil Frid som konferencier i en paviljong och i den andra informerar handikapp- och pensionärsföreningar med flera om sådant som är bra att veta när man är gammal, säger Carina Nordqvist.

Arne "Rosen" Kvick och Lasse Callmyr underhöll på stora scenen i en av danspaviljongerna. Det är 12:e året de jobbar tillsammans. De tycker det är jättemysigt att få komma till Forsparken och uppträda för pensionärerna och anhöriga. Det är en tacksam publik.

En nyhet i år var Hattparaden. Besökarna hade uppmanats att ta på sig vackra hattar. En jury utsåg segraren som blev Karin Hedin. På andra plats kom Gideon Edin och på tredje Barbro Ladänges.

Karin Hedin berättar att hon bar en hatt som en gammal moster till henne hade en gång.

– Jag har bland annat druckit kaffe och ättit kålsoppa, säger Karin Hedin om mässdagen.

Mer läsning

Annons