Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns Ockelbohunden Xtra i Hälsingland?

/
  • Gråhunden Extra från Ockelbo är spårlöst försvunnen sedan 1 oktober. Den ljusgrå hunden som är utan halsband kan ha observerats i våra trakter.

För mer än en månad sedan smet två hundar från en hundgård i Ockelbo. Den ena hunden fångades in omgående medan den andra, en gråhund, sedan dess är spårlöst försvunnen. En lösspringande gråhund mellan Annefors och Mossbo skulle kunna vara den sökta hunden.

Annons

Sedan den 1 oktober är gråhunden Extra, ägd av Angelica och Gordon Grattidge i Ockelbo. Tillsammans med en jämthund smet den sex år gamla tiken ut ur hundgården. Jämthunden fångades in rätt omgående medan Xtra sedan dess varit spårlöst borta.

Hunden är anmäld försvunnen och bland annat Gefle Dagblad har berättat om den utan resultat. Varför paret Grattidge nu söker hjälp i Hälsingland är att en lösspringande gråhund utan halsband observerades efter vägen mellan Annefors och Mossbo på lördag kväll. De som observerade hunden visste om den försvunna Ockelbohunden och har varit i kontakt med ägarna.

Hunden Xtra hade inget halsband på sig när hon smet. Hon är ljusgrå i färgen och är märkt örat med S48369.

Ägarna vill gärna att om någon ser deras hund ringer 070-2117277.

 

Mer läsning

Annons