Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felix gillar att få andra att skratta

/
  • - Jag har fått min humor från farbror Ove. Sen har jag sett mycket på tv och blivit inspirerad också, säger Felix Alexsson. .

Vi fick ett tips till redaktionen om att det finns en rolig kille i Edsbyn. Några dagar senare knackade han på redaktionsdörren.

Annons

- Sluta stava fel!

Felix Alexsson, 17, skriker vad han brukar skrika till människor som ska skriva ned hans namn. Jag stannar upp med pennan innan jag ens börjat anteckna. Tittar halvt skräckslaget på honom. Han ler.

- Alla tror att jag stavar Alexsson med ett s. Varför skulle jag göra det liksom?

Felix Alexsson alltså. Med två s. Går även under namnet Drogad katt på Youtube, där han har en egen kanal med egeninspelade humorklipp. Olika karaktärer avverkas, men de fasta är Jägarn, Snillet och Henric Stenhård. Youtube-kanalen har över en halv miljon tittare och klippet Din mamma har setts av 45 000 personer.

Sen Felix var tolv år har han spelat in filmer hemma, med brorsans hjälp. Humor har alltid stått i fokus och drömmen är att kunna försörja sig som komiker eller skådespelare.

Inspirationen får han överallt och av allt, men ofta improviserar han. Hittills har han mest jobbat med filmklipp, men en gång har han kört live i skolan.

- Jag höll på att skita på mig. Jag är rätt så blyg, ändå.

Hur vet du vad som är roligt och vad som går hem hos människor?

- Om min bror skrattar är det ett bra skämt. Vardagliga situationer är alltid roliga att skämta om.

Mer läsning

Annons