Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre brevlådor inom Bollnäs och Ovanåker

/
  • De brevlådor som blir kvar kommer att bytas ut. Så här ser den nya brevlådan ut.

Nu är det klart vilka brevlådor som försvinner efter Postens översyn. Den 7 september påbörjas arbetet i Bollnäs och Ovanåkers kommuner.

Annons

I dag finns 181 brevlådor inom Bollnäs kommun, efter översynen blir det 164 brevlådor. I Ovanåkers kommun finns 96 brevlådor och där blir antalet 86. Information kommer att sättas upp på de postlådor som berörs, minst fyra veckor i förväg.

- Brevlådor har placerats ut successivt under väldigt många år. Samhällen förändras och därmed också människors vanor och beteenden. I dag används vissa brevlådor i en liten omfattning och ibland står tre brevlådor inom en radie av 200 meter. att ha många brevlådor i tätorter som används i en liten utsträckning är vare sig ekonomiskt eller miljömässigt hållbart, säger Peter Brännström, produktionschef i Posten Meddelande, i ett pressmeddelande.

De brevlådor som blir kvar kommer att ersättas med nya. De som står på marken kommer att bytas ut till brevlådor som är större, lättare att underhålla och som bättre står emot väder och vind. För att öka säkerheten blir också brevinkasten mindre. Den som vill posta tjockare brev eller buntar får istället posta försändelserna hos postombudet eller på Företagscenter.

Totalt kommer dagens 1 220 brevlådor i Gävleborg att minska till 1 144, men Sverige kommer fortfarande att vara ett av Europas brevlådetäta länder, enligt Posten.

Mer läsning

Annons