Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får driva en restaurang

/
  • Vi hoppas förstås att många kommer upp och besöker oss i Sälen i sommar. Det finns mycket att upptäcka i Sälen-området även under sommaren, säger Frida Törnberg och Mikael Sipuri.
  • Att få driva en restaurang ska bli både spännande och lärorikt. Det är något helt nytt. Pappa hjälper till med bokföringen, säger Mikael Sipuri.
  • Just nu vill jag bara få komma igång med restaurangen. Vi vill skapa en atmosfär som är somrig och hemtrevlig, säger Frida Törnberg.
  • Det är nog inte så många 20-åringar som har fått chansen att driva eget. Det känns som en chans på tusen, säger Frida och Mikael.

I sommar får 21-åriga Frida Törnberg, Edsbyn och hennes pojkvän 20-åriga Mikael Sipuri, Alfta chansen att driva en restaurang och kafé i Sälen. I vinter har båda säsongsjobbat just i Sälen.

Annons

– Jag rekommenderar verkligen alla ungdomar att säsongsjobba någon gång i livet. Jag tyckte det var jättekul. Man lär känna nytt folk, kan knyta kontakter och får med sig en bra erfarenhet i bagaget, säger Mikael Sipuri.

– Jag tycker det är ett roligt erbjudande för oss som 20-åringar att få starta upp ett eget företag och driva det under sommaren. Och att även våga ta ett sådant steg som kanske ger stora möjligheter i framtiden, säger Frida Törnberg.

Efter avslutad bartenderskola i Spanien reste de till Sälen för att jobba där i vinter. Mikael fick jobba hos Lindvallens wärdshus från början av december till början av maj. Frida jobbade i restaurangen och kafé Snögubben mestadels som bartender.

Läs mer om Frida och Mikael i Ljusnan.

Mer läsning

Annons