Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sambovåld i hemmet

Mannen kränkte, hotade och tog till våld mot sin sambo vid flera tillfällen.

Annons

Kvinnan har sagt att mannen var svartsjuk och att hans humör kunde svänga fort. Hon ansåg att han behandlade henne som en hushållerska och sa nedlåtande saker. En gång för tre år sedan ska han ha slagit henne på munnen för att han tyckte att hon gjorde fel.

En annan gång högg han henne två gånger med en stjärnmejsel i låret. Kvinnan tejpade själv ihop skadorna. Månaden därpå satt hon i soffan när han slog henne i huvudet med en fjärrkontroll.

För drygt ett år sedan vred han om hennes handled. Senare samma dag misshandlades hon så att hon bland annat fick hjärnskakning och revbensfraktur. Våldet ska ha skett inför deras barn, som är i förskoleåldern.

Under rättegången nekade mannen från Ovanåkers kommun till alla anklagelser. Han uppgav att de visserligen hade bråkat, men att det handlade om verbala gräl. Enligt honom hade sambon ramlat vid ett tillfälle när han föst undan henne, och han påpekade att hon kanske skadat sig på det sättet.

Hudiksvalls tingsrätt tror på kvinnan och anser att hon har lämnat detaljerade och sammanhängande redogörelser. Mannen döms för misshandel och grov kvinnofridskränkning som omfattar flera punkter. Han döms till åtta månaders fängelse och ska betala drygt 42 000 kronor i skadestånd till sin före detta sambo.

Mer läsning

Annons