Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fällde timmer för 90 000 kronor på grannens mark

Ägarna till två grannfastigheter i Ovanåkers kommun är oense om var gränsen mellan dem går. Nu misstänks en av dem ha gått över tomtgränsen vid avverkning och ska enligt en polisanmälan ha fällt träd till ett värde av 90 000 kronor på grannens mark.

Annons

Den aktuella avverkningen ska ha skett mellan juni 2014 och juli 2015. Men Skogsstyrelsen blev uppmärksammad på den först i mitten av januari. De gjorde då en skrivelse till polisen, som upprättade en anmälan om brott mot skogsvårdslagen och brott mot lagen om handel med timmer och trävaror.

Läs också: Ny karttjänst hos skogsstyrelsen – nu kan du se alla anmälda avverkningar

I skrivelsen framgår att grannarna ska vara oense om var gränsen mellan deras fastigheter går. En av dem ska ha gått över gränsen när denne avverkade och ha fällt timmer på en hektar av grannens fastighet. Skogsstyrelsen ser allvarligt på att avverkningen på grannfastigheten inte var anmäld till myndigheten, eftersom de inte kan utföra tillsyn på områden som ska avverkas och inte påverka hur avverkningen utförs.

Timret är enligt Skogsstyrelsen därmed illegalt avverkat och får därmed inte läggas ut på marknaden, vilket ska ha sett i det här fallet. Skogsstyrelsen uppskattar värdet på det avverkade timret till 90 000 kronor.

Läs också: Svamptjuvar härjar vilt: "Det hängde en massa gubbar i min björk"

Mer läsning

Annons