Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fackordförande upprörd över försenat valutskick

/

Fackförbundet GS med medlemmar inom skogs, trä och den grafiska branschen uppmanade i ett brev som var planerat att delas ut förra veckan medlemmarna att rösta för ett regeringsskifte. Nu blev det inte riktigt så. Många fick inte brevet förrän i måndags, en dag efter valet.

Annons

I ett brev som var tänkta att komma till GS 65 000 medlemmar i början av förra veckan uppmanade förbundsordförande Per-Olof Sjöö tillsammans med Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska talesman Sven-Erik Österberg förbundets medlemmar att rösta för ett regeringsskifte. I brevet tog de upp a-kasseavgiften, kollektivavtal och anställningsvillkor bland annat.

Fackförbundet skickade brevet under vecka 36 till företaget Itella som skulle sköta om att det levererades. Så blev det inte då många av förbundets medlemmar fick brevet först i måndags.

Anna-Greta Söderlund som är fackordförande vid Svenska Fönster och aktiv Socialdemokrat är upprörd över missen.

- Det fanns viktig information till våra medlemmar i brevet som de nu inte fick del av före valet. Bland annat att en Socialdemokratisk regering skulle sänka kostnaden för a-kassan till 80 kronor. För en familj där båda jobbar skulle en sådan sänkning betyda väldigt mycket pengar. Här på Svenska Fönster har vi 650 medlemmar och jag kan omöjligt gå runt till alla med information, säger hon.

På GS kansli har man begärt in en redogörelse av vad som hänt av Itella.

- Vi är alla här på förbundet hemskt ledsna för det som hänt, säger förbundets kommunikationschef Anette Vahlne.

- Vi har fortfarande inte hört något från Itella. En rundringning till våra distrikt visar så här långt att det är fem av 15 avdelningar som inte fick utskicket före valet, säger hon.

Mer läsning

Annons