Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lyckligt hund(slut) för alla

/
  • Matte, Anna Roos, hunden Trippex och hundvakten Emma Unger efter det lyckliga slutet.

Under tisdagen var det många Edsbybor som ägnade sena eftermiddagen och kvällen åt att leta den bortsprungna hunden Trippex, som egentligen kommer från Voxna. Trippex infångades till slut i norra Edsbyn av sin matte Anna Roos och alla kunde andas ut.

Annons

En märklig historia inträffade i Edsbyn i tisdags där sökandet efter en bortsprungen hunden Trippex stod i centrum. En sms-kedja som startades gjorde att det till slut var uppemot 100 personer som var ute och letade honom.

Trippex som är av rasen Australian shepperd, en vallhund, lämnades av sin matte och husse, Anna och Lennart Roos, hos hundvakten Emma Unger. Emma och Trippex känner varandra sedan tidigare och kommer väldigt bra överens.

Emma skulle väg och rida varför hon och Trippex begav sig till stallet i Ämnebo utanför Edsbyn.

Det var när Emma backade ut hästen ut boxen och vände den som hästskon åstadkom ett ljud som skrämde några katter som var inne i stallet. Det for ut genom dörren och då hakade Trippex på efter dem.

Det blev starten på en jakt som till slut kom att engagera väldigt många människor i Edsbyn.

Anna och Lennart Roos som var till Västerås kunde också de följa letandet på mobilen under resan hem. Det deltog också själva i letandet vid hemkomsten och det blev till slut Anna Roos som lyckades fånga in Trippex på Borgen i Edsbyn.

Mer läsning

Annons