Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkänner våld mot sambo

I tre års tid har mannen misshandlat sin sambo. Nu åtalas Ovanåkersbon som erkänner allt han anklagas för.

Annons

Det var i januari i år som kvinnan i Ovanåkers kommun till slut vände sig till polisen. Då hade hon misshandlats i nära tre års tid, enligt hennes egen berättelse.

Droppen blev den där januarikvällen. Mannen hade druckit öl och blev våldsam. Hon har berättat att han skallade henne, dunkade hennes huvud mot sängen, bet henne i handen och knäade henne. Parets barn, som är i förskoleåldern, vaknade av föräldrarnas bråk och grät.

Nu åtalas mannen vid Hudiksvalls tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Förutom misshandeln i januari åtalas han även för ett tillfälle i maj 2008. Han ska då ha slagit henne i ansiktet, dunkat henne mot golvet och bitit henne i fingrarna.

Dessutom anser åklagaren att mannen vid åtminstone ytterligare tre tillfällen under årens lopp har slagit kvinnan i ansiktet och på armarna.

Mannen har i polisförhör erkänt brottet. Han har uppgett att han inte minns något eftersom han alltid varit kraftigt berusad när han blivit våldsam. Han har dock flera gånger haft en känsla i efterhand av att han kan ha gett sig på sin sambo.

Trots minnesluckorna har han sagt till polisen att han tror helt och hållet på det sambon har berättat. Han har också sagt i polisförhör att han skulle vilja få vård om han döms.

Mannen kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt framöver. Åklagaren anser att var och en av gärningarna har utgjort ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet med syfte att allvarligt skada hennes självkänsla. Åklagaren tar också fasta på att parets barn vaknat av misshandeln i bostaden i januari.

Grov kvinnofridskränkning innebär att en man utsätter en kvinna som han har eller haft en nära relation med för upprepade kränkningar. Brottet kan ge fängelse i mellan sex månader och sex år.

Mer läsning

Annons