Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksstipendiet i Ovanåker till Kennet Einars

/
  • ( Foto: Per-Erik Edeborg ) Kennet Einars från Alfta Bike Park blev den första att få Eriksstipendiet i Ovanåker. Här tar han emot utmärkelsen av Thomas Larsson från Swedbank och Ulf Odenmyr, ordförande för Erikshjälpen i Edsbyn.

När Eriksstipendiet i år delades ut för allra första gången av Erikshjälpens butik i Edsbyn så gick stipendiet till Kennet Einars, Alfta Bike Park. Pengarna, 5 000 kronor från Erikshjälpen och lika mycket från Swedbank tillfaller föreningens verksamhet.

Annons

När Erikshjälpen för första gången i lördags, på Eriksdagen den 30 april, delade ut ett stipendium på 10 000 kronor till en lokal barn- och ungdomsledare i Ovanåker gick det till Kennet Einars, Alfta Bike Park.

Stipendiet som delades ut till olika stipendiater vid drygt 40 av Erikshjälpens butiker i lördags var tillägnat barn- och ungdomsledare som gjort ett mycket gott arbete. Äran går ungdomsledaren medan prissumman tillfaller den verksamhet denne representerar.

Erikshjälpen i Edsbyn fick in tretton nomineringar. Juryn som utsåg Kennet Einars motiverar valet så här bland annat:

"Hans fleråriga engagemang för sin sport, men också hans intresse för ungdomar och deras fritidsintresse i föreningens verksamhet har varit tongivande".

I Erikshjälpens grundares anda, Erik Nilsson, skänkte second hand-butiken i Edsbyn, liksom övriga Erikshjälpsbutiker i landet, hela sin dagskassa den här dagen till ett speciellt projekt som i år går till ett odlingsprojekt i Malawi.

Mer läsning

Annons