Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erikshjälpen vill köpa tryckerifastighet

/
  • Om allt går efter planerna så flyttar Erikshjälpen in i Edsbyns tryckeris fastighet under våren. Man flyttar ut ur de nuvarande lokalerna i månadsskiftet maj-juni.
  • Sedan 2003 har Erikshjälpen i Edsbyn funnits tillhörande Edsbyns hyvleri. Erikshjälpen är glad att man fick en lång uppsägningstid av hyreskontraktet så man hann leta efter nya.

Erikshjälpen i Edsbyn har under nästan ett år sökt med ljus och lykta efter en ny lokal. Nu står det klart att Erikshjälpen har för avsikt att köpa Edsbyns tryckeris gamla fastighet av Alfta industricenter AB, som är ett dotterbolag till kommunala OKAB.

Annons

Tanken är att Erikshjälpen flyttar in i E-bingos gamla lokaler plus en del av gamla tryckeriets oanvända del. Tanken är också att Norcoat nord blir kvar som hyresgäst i fastigheten. Totalt får Erikshjälpen 1 500 kvadratmeter inklusive lager att disponera.

– Tillträdesdagen är inte spikad och det återstår en del pappersarbete. Vi har till exempel sökt men inte fått bygglov, säger Ulf Odenmyr som är ordförande för Edsbyns diakonala arbete, som driver Erikshjälpen.

Enligt planerna hoppas Erikshjälpen kunna starta med ombyggnadsarbetet efter trettonhelgen. Man behöver riva väggar, sätta upp nya väggar, måla och byta ut all belysning. Förhoppningen är att kunna ha invigningen av de nya lokalerna i maj nästa år.

Hur mycket köper då Erikshjälpen fastigheten för?

– Det säger vi inte. Vi kommer också att lägga ner en hel del ideellt arbete för att få i ordning lokalerna. Vi behöver många händer som vill hjälpa till, säger Ulf Odenmyr.

Mer läsning

Annons