Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Volasdag i regn och rusk lockade få

/
  • Någon rusning till hembygdsgården i Edsbyn där det var Volasdag var det inte i blötan. För arrangerande Ovanåkers hembygdsförening blev det förstås ett bakslag.
  • Lillemor Olsson och Siv Unosson hade regnkappor på sig där det stod och höll på med bykning (tvättade) i Öjebäcken.
  • Ingvar Gustavsson och Pelle Ohlsson hade skydd av ett partytält när de stod och handspäntade takspån.
  • Den här stocken borrades till ett rör på 58 minuter av Peter och Ronny Törnberg samt Fredrik Olsson. Den här syssla på Volasdagen har de tre killarna ärvt av sina fäder.
  • Blött var det även under buföringsgässlan och veteranbilsparaden som inleder Volasdagen. De medverkande höll goda miner ändå.
  • Bra klädda och säkert van vid att det är lite blött var brandmännen Per Hansson, Peter Winberg och Jakob Lindsmyr som demonstrerade en gammal brandspruta.
  • Ingrid Eliasson och Elin Ryösä heter de här stiliga postfröknarna hittade vi vid hembygdsgårdens Post. Där kunde besökarna köpa vykort med Volasdagsstämpel på.
  • Trots få besökare var åtgången på kolbullar stor.
  • En stor personalstyrka väntade på kunder i hembygdsgårdens lanthandel. Lina Ahl, Marianne och Jennifer Mattes, Sofie Östling, Britta Unosson och Ann.Cristin Östling.

Annons

Inte sedan någon gång på 70-talet har det regnat i några större mängder på Volasdagen i Edsbyn. Arrangerande Ovanåkers hembygdsförening brukar alltså ha vädrets makter på sin sida i vanliga fall, men inte så i år då det för en gång skull blev regn, rusk och väldigt få besökare.

De som engagerats för att utföra de olika sysslorna kämpade på i regnkläder, under parasoller och partytält för att ändå de regnklädda och paraplyförsedda som letat sig till hembygdsgården skulle få lön för mödan denna annorlunda Volasdag.

Permässgeneralen Björn Mårtensson var ändå nöjd med helgen även om inte Volasdagen, som i vanliga fall har 1 500 besökare, de här året inte gav hembygdsföreningen de inkomster de behöver så väl.

- Trots det stora utbud som finns med olika arrangemang så hade vi 1 150 besökare här på fredag kväll och 2000 på lördag. Visst orsakar regnet ett avbräck för oss, men ska man se något positivt med det så är det väl att det är gott om plats för de som tittar.

Mer läsning

Annons