Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vintersportdag för barnen i Edsbyn

/
  • Barn från Notens och Sparvens förskolor i Edsbyn åkte skridsko i bandyarenan för att få skridskomärket.
  • Barn från Notens och Sparvens förskolor i Edsbyn åkte skridsko i bandyarenan för att få skridskomärket.
  • Full fart var det i slalombacken i Edsbyn där skolornas mellanstadier hade friluftsdag.
  • Hilda Arvidsson, 4 år, från Knåda förskola sitter måhända och funderar på vilket spår hon ska välja under Lilla Vasaloppet?
  • Curling är riktigt i ropet efter OS. Nu har sporten även nått Knåda skola.
  • Under Lilla Vasaloppet vid Knåda skola var det som under OS, bökigt i kurvorna.
  • Melker Lind, 2 år, som går på Knåda förskola blir nog en väldigt duktig vasaloppsåkare med tiden. Han drack redan blåbärssoppa som den värsta storåkare i alla fall.
  • Matlda Wigren och Ellen Eriksson som går i tredje klass på Knådaskolan grillar korv efter sina två varv i skidspåret.
  • Alice Westh och alla andra barn som åkte Lilla Vasaloppet i Knåda fick varsin medalj efter fullbordat lopp.
  • Mikaela Hedin och Lina Ottosson heter de här två isprinsessorna från Notens förskola som tog skridskomärket i bandyarenan.

Annons

Skridsko till tusen, Lilla Vasaloppet, slalom och längdskidtävling, friluftsdag, blåbärssoppa och korvgrillning. Onsdagen var en ovanligt aktiv dag för barnen i skolorna i Edsbyområdet.

Det var friluftsdag för mellanstadieklasserna vid slalombacken i Edsbyn och då passade även flera av skolornas lågstadier och förskolor på att hitta på olika aktiviteter.

Vid mellanstadiernas friluftsdag vid slalombacken genomfördes skoltävlingar både i längdskidåkning och slalom. Sedan blev det fri åkning och det innebar förstås att det blev full fart i backen flera timmar framåt.

Vid Knåda skola hade man för första gången arrangerat Lilla Vasaloppet med blåbärssoppa, medaljer och diplom. Förskolebarnen åkte en 400 meter lång slinga medan mellanstadiets barn tog sig runt en 1 200 meter lång bana som var förlagd på en åker intill skolan. Värstingarna åkte hela sex varv. Korvgrillning på skolgården och på isbanan kunde barnen sedan även prova på att spela curling.

Barnen från Sparvens och Notens förskolor i Edsbyn ägnade förmiddagen åt att åka skridskor på arenan i Edsbyn för att ta skridskomärket, Skridsko till tusen. De 18 barn som deltog fick efter ha åkt 200 meter eller under fem minuter ta emot det fina märket.

Mer läsning

Annons