Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spännande musikalsatsning i Alfta

/
  • Hon har aldrig tidigare stått på en scen 12-åriga Elin Lennartsson som nu debuterar som huvudrollsinnehavare i musikalen Annie.

En av Broadways största kassasuccéer någonsin, 70-talsmusikalen Annie, kommer att uppföras i Alfta i höst. En spännande satsning där man bland de ledande rollerna hittar musikerparet Åsa Jinder och Jonas Otter som gör musikaldebut.

Annons

Musikalen om den föräldralösa flickan Annie har visats och hyllats världen över sedan 70-talet. Nu kommer möjligheten att få se den även på våra breddgrader. Bakom satsningen finns Musikalskolan i Alfta med regissören Jon Anderzon och koreografen Jenny Engström samt Hälsinglands Kulturscen.

Med start den tionde september kommer musikalen att framföras tio föreställningar i Alfta tennishall där förberedelsearbetet nu är i full gång.

Huvudrollen som barnhemsflickan Annie görs av 12-åriga Alftatjejen Elin Lennartsson som med musikalen gör sin absoluta scendebut.

Två andra framträdande roller i musikalen görs av ett par redan mycket kända och etablerade musikartister från helt andra sammanhang än musikaler, Åsa Jinder och hennes man Jonas Otter.

- Det är så att jag själv försöker skriva en musikal. Jag insåg att jag inte begriper mig på teater så jag behövde en mentor och då ringde jag Jon, berättar Åsa Jinder.

De träffades och mötena resulterade i att Jon Anderzon snart blev snart varse om att Åsa och hennes man Jonas besatt stora skådespelartalanger varför han övertalade dem att vara med i musikalen.

Mer läsning

Annons