Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kväll i karaokekungens domäner

/
  • Alftabon Per Rehnström, Karaokekungen, var förstås på plats när det var karaokekväll. Han älskar att sjunga och runt till olika karaoketillställningar för att göra sin ljuva stämma hörd.
  • Lill Rehnström och Tina Andersson tar i med full hals när de sjöng låten This is my life av gruppen Sator.
  • Som de riktiga proffsen går Per Rehnström ut bland gästerna och sjunger.
  • Per Rehnström och Robban Magnusson sjöng Smokies låt Mexican girl tillsammans.
  • Den som sjunger behöver inte staka sig på texten, den ser man på en skärm framför sig. Robban Magnusson har 30 000 låtar i sitt arkiv så det täcker nog de flesta önskemål.
  • Många stannade kvar efter att de ätit för att lyssna på karaoke och kanske för att sjunga själva.

Direktörer, rörmokare eller hemtjänstpersonal. Ingen tycks vara främmande till att kliva upp på en scen och häva upp sin ljuva stämma när det väl får en chans att sjunga karaoke. Intresset för karaoke tycks långt ifrån vara i på utdöende och en kväll i Alfta mötte vi den lokala karaokekungen och några andra glada sångare som gav järnet vid mikrofonerna.

Annons

Gråt inga tårar sjunger Per Rehnström med smäktande stämma från scenen i Alfta Wärdshus och kommer snart att få ta emot publikens uppskattande applåder.

Det är en kväll med plankstek, trubadur och karaoke. Då dyker alltid Per Rehnström, 42 år, från Alfta upp för att få sjunga några av sina favoritlåtar som är allt från svensk dansbandsmusik till Smokie och Creedence Clearwater Revival. En given person en sådan här kväll som tar det här med karaokesjungandet på största allvar, så allvarligt att han även reser runt till olika platser i landskapet först och främst där han vet att det är karaoke.

Det är kvällens trubadur Robert "Robban" Magnusson från Edsbyn som står för karaokeutrustningen. Sedan några år reser runt både i Sverige och Norge med sin gitarr och sin karaokeutrustning och kan livnära sig på det.

- Intresset för karaoke tycks bara öka, kanske för att många skaffar egna karaokeutrustningar och först har sjungit hemma. Det som är fascinerande med karaoke är att folk som inte sjunger offentligt i vanliga fall en sådan här gång vågar ställa sig upp och sjunga sina egna favoritlåtar inför publik, säger han.

Robban Magnusson har bakgrundsmusik till 30 000 olika låtar i sin anläggning. Han sjunger själv om ingen annan vågar gå upp för tillfället.

- Det är klart att när folk får lite starkt i sig blir de modigare, säger Robban Magnusson.

Per Rehnström behöver i alla fall inget styrkande under tröjan med texten Karaokekungen på innan han kliver upp på scenen och tar ton. Han laddar med vanligt vatten.

- Min dröm är att få gå upp på scen med Lasse Stefanz och sjunga någon låt, säger Per Rehnström.

Per Rehnström har sjungit in en skiva mer privat och en till ska det snart bli. Att bli sångare i ett band kan han bara tänka sig om det skulle gå att leva på det.

Den här karaokekvällen som var den sista för sommaren på Alfta Wärdshus tycktes bli en av de lugnare vad gällde antalet karaokesångare. Rekordet från en tidigare kväll är 30.

Nu blev det först en hel del sång av Per Rehnström och Robban Magnusson. Innan tidningen gjorde kväll bröts dock blygheten av tjejerna Tina Andersson och Lill Rehnström som resolut stegade fram och rev av låten This is my life av Sator.

Mer läsning

Annons