Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En avled efter fredagens krasch på Anneforsvägen

En av de som skadades vid fredagens singelolycka i Alfta har avlidit. Ärendet har nu därför uppgraderats från rattfylleri till att även innefatta vållande till annans död.

Annons

Strax efter klockan halv nio på fredagskvällen kom ett larm om en singelolycka på väg 546 mellan Mossbo och Annefors. Enligt räddningsledaren fanns fyra personer i bilen.

Det var en kvinna och tre män, alla i 50-årsåldern. Fortfarande är polisen inte på det klara över vem av dem som körde då inga vittnen fanns och ingen av dem erkände körningen.

De inblandade är hemmahörande i Stockholmsområdet, samt i Ovanåkers kommun. Enligt polisen var också samtliga fyra personer berusade.

Bilen körde av okänd anledning av Anneforsvägen. När räddningspersonal kom till platsen stod bilen fem meter in i den kringliggande skogen.

Tre av de som färdats i bilen var så skadade att de fick föras till sjukhus. En av männen, en 55-årig Ovanåkersbo, avled senare på sjukhuset i sviterna efter olyckan.

Den man som klarade sig och inte behövde föras till sjukhus omhändertogs för fylleri. Det visade sig även att han var efterlyst och efter att ha nyktrat till fördes han till närmaste häkte.

Läs även: Tre personer skadade i singelolycka

Mer läsning

Annons