Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvis-sånger med ös

/
  • Rose-Marie Allansson gjorde flera starka versioner av Elvis-låtar som Danny Boy, In the ghetto och Amazing grace.
  • Rose-Marie Allansson gjorde flera starka versioner av Elvis-låtar som Danny Boy, In the ghetto och Amazing grace.
  • Nils-Erik Norell bjöd på bland annat The wonder of you, Love me tender och Let it be me.
  • Bertil Lindh framförde bland annat We call on him och den storslagna Oh great you are (Oh store Gud) baserad på en värmländsk folkvisa.
  • Publiken i det stora tältet i Öjeparken var verkligen med på noterna när det var dags för Elvis-kväll under Kom och se-festivalen.
  • Elvis-kännaren Ulf Schöning presenterade programmet med Elvis-låtar och gav många intressanta faktaupplysningar under kvällen.
  • Efter vissa sånger ville applåderna liksom aldrig ta slut.

På måndagskvällen hördes många Elvis-låtar i det stora mötestältet i Öjeparken i Edsbyn. Det var en sådan där ljuvlig sommarkväll då allt verkar möjligt.

Annons

Den kristna Kom och se-festivalen fortsatte nämligen på måndagskvällen med en musikalisk hyllning till Elvis Presley, som även kom att spela in religiösa sånger under sin karriär. På scenen i festivalstältet tolkade solisterna Rose-Marie Allansson, Nils-Erik Norell och Bertil Lindh några av Elvis stora ballader och gospel-låtar till publikens stora hörbara förtjusning.

Ibland blev det nästan ovationsartade applåder efter uppträdandena. Rose-Marie Allansson öppnade starkt med fartiga Walk a mile in my shoes.

Ulf Schöning var sakkunnig konferencier och bjöd på många intressanta uppgifter om låtar och kompositörer. Han berättade bland annat att Elvis ofta sjöng in sina sånger nattetid. Elvis bästa kristna sång Oh great you are (Oh store Gud) är baserad på en värmländsk folkvisa.

Mer läsning

Annons