Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevfoton ställs ut

/

De har alla sju haft foto på schemat på gymnasiet. Nu ställer eleverna tillsammans med sina kurskompisar ut sina bilder i Centrumhuset i Edsbyn. Några av de mer avancerade arbetena är filmaffischer för både påhittade och verkliga filmer.

Annons

Det har tagit många timmar vid datorn och med fotoshop för att få till de olika affischerna. Fotona har eleverna tagit.

Ungdomarna som ställer ut har läst A-kursen i foto på 100 poäng under Ida Uddas Sigfridssons ledning. De går vid Voxnadalens gymnasium, olika program och både årskurs två och tre är representerade. Utställningen visas i två veckor under affärstid i Centrumhuset.

Eleverna har i vissa fall fått välja tema själva. Emma Persson har tagit en serie bilder på sin hund Ragge, när han är ute och hoppar och leker. Emma behövde bara kasta upp en boll.

Maja Westh och Britta Unosson har skapat små böcker med hjälp av sina fotografier. Finn ett fel i naturen är temat för Majas bok, som har budskapet att man inte ska skräpa ner i naturen. Britta har gjort en bakbok med de sju dödssynderna som tema, bland annat frosseri och lättja.

Kim Fredlund har i sina bilder fångat olika känslor, som mystik och styrka. Alice Nordlund gick i april ut och fotograferade vårens färger. Jessica Jonsson tog bilder på temat kärlek. Hon upptäckte då att det var roligare att arrangera bilden, eftersom hennes idé då blev tydligare. Även Camilla Jonssons foton är på temat kärlek. Hon tog flera fina bilder på sin kompis och kompisens systers barn nere i Öjeparken.

Mer läsning

Annons