Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever får bärbara skoldatorer

Hösten 2011 ska varje elev i årskurs sju och första året på gymnasiet i Ovanåkers kommun få varsin bärbar dator. Tanken är att man då slopar de särskilda datasalarna. Barn- och utbildningsnämnden gav på torsdagen klartecken till detta.

Annons

– Vår ambition och vilja är att varje elev på högstadiet och i gymnasiet har en egen bärbar dator inom tre år, säger Alftaskolans rektor Christer Stenberg.

Totalt skulle satsningen kosta kommunen 1,2 miljoner kronor 2011, var av 975 000 ändå är pengar som skulle ha investerats i nya datorer i skolorna.

I Ovanåkers kommun fick 30 elever vid teknikprogrammet varsin dator i höstas. Även ettorna som börjar vid teknikprogrammet i höst kommer att få varsin bärbar dator.

– 2013 har som sagt alla elever på högstadiet och i gymnasiet en dator. Siktet hade kunnat varit ställt ännu högre, så alla ettor, tvåor och treor vid gymnasiet hade fått en egen dator redan 2011. Men nu börjar vi med att alla sjuor i Alfta och Edsbyn får varsin skoldator 2011 samt alla ettor vid gymnasiet, säger Christer Stenberg.

Värdet på varje dator är 3 000–4 000 kronor. Vad som händer med datorerna när eleverna slutar skolan är inte klart. Troligtvis kommer eleverna erbjudas att lösa ut dem, för en mindre summa pengar,

Mer läsning

Annons