Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektra i Hälsingland expanderar

/
  • Det är bredden på arbetsuppgifter som gör arbetet roligt, säger Martin Jonsson som jobbar som servicemontör eller serviceelektriker sedan 2006. Här jobbar han med att skala en kabel.
  • Lars Lindh tror på fortsatt expansion. Orosmoln är dock den numera globala ekonomin, som kan punktera marknaden i ett kick, som 2008. Han vill också satsa på miljön, som här införandet av elbilar.
  • Elektra i Hälsingland AB är i dag med sina cirka 160 anställda Norrlands tredje största elinstallationsföretag med säte i Norrland, enligt Lars Lindh.
  • Elektra i Hälsingland har sitt huvudkontor i Edsbyn och det var också här allt började 1906, då Edsbyns elverk grundades
  • En vision om fortsatt expansion är norr, söder och väster ut. Vår privatmarknad skulle också kunna expandera och bli större, anser vd Lars Lindh.

Elektra i Hälsingland AB med sitt huvudkontor i Edsbyn växer så det knakar. På cirka fem år har bolaget hunnit bli dubbelt så stort. I dag har företaget cirka 160 anställda och filialer i Gävle, Bollnäs, Hudiksvall och Alfta.

Annons

– Vi har blivit Norrlands tredje största elinstallationsföretag med säte i Norrland, det vill säga norr om Dalälven. Här sitter vi i huvudkontoret i Edsbyn och det är inte illa för en liten kommun som Ovanåkers kommun, säger vd för Elektra i Hälsingland AB Lars Lindh.

Företaget utför allt inom el, tele, datanät, larm, passersystem, televäxlar och högspänning. Lars Lindh tror att det är den bredden plus den spetskompetens som finns inom företaget som också är nyckeln till framgången.

För att främst öka antalet anställda köpte man Lindbloms maskin & el i Bollnäs för två år sedan och Rosvold elektro i Bollnäs i år. Fördubblingen av personalen beror i grova drag till hälften på dessa förvärv och till hälften på egen tillväxt.

– Det är förstås fantastiskt roligt. Vi har satt upp mål och en strategi och vi har tagit oss dit som vi skulle göra. Jag tycker vi alla har gjort ett fantastiskt jobb, säger Lars Lindh.

I just Edsbyn jobbar cirka 30 personer. 95 procent av personalen jobbar ute hos kunderna. Martin Jonsson är servicemontör eller serviceelektriker. Han har jobbat för Elektra i Hälsingland sedan 2006 och trivs med sitt jobb.

– Det är spännande och den ena dagen är inte den andra lik. En dag kan det vara kabelinstallation i en villa och den andra att få i gång en maskin på någon industri, säger Martin Jonsson.

Han rör sig mycket inom en fyra-fem mils radie räknat från Edsbyn. Men det kan även bli längre ressträckor. Ett roligt uppdrag var i Loftsdalen, där han jobbade i en ställverksbyggnad för vindkraft.

Just den här dagen är han på väg till Alfta för att utföra ett uppdrag åt hemtjänsten, när det gäller nyckelfria lås. Elektra i Hälsingland har kommunavtal med Ovanåker, Bollnäs och Hudiksvall.

50 procent av Elektra i Hälsinglands kunder företag, 40 procent är offentlig sektor som kommun och landsting och 10 procent är privatpersoner.

Ett stort jobb är för Hudiksvalls sjukhus, som löpt under tre år och är i flermiljonsklassen. Läroverket i Hudiksvall och Stenabro förskola i Edsbyn liksom Sävsbergsskolan i Bollnäs är andra exempel på stora jobb som företaget är i gång med liksom i lägenheter vid Almvägen i Gävle.

Elektra i Hälsingland är ett dotterbolag till AB Edsbyns elverk, som grundades 1906. 1961 bildades bolaget Elektra i Hälsingland.

Mer läsning

Annons