Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ekologiskt kan vara både kul och snyggt"

/
  • Jenny Törnqvist, här med dottern Ella, driver webshoppen Rekolek där hon säljer ekologiska leksaker och barnprodukter.
  • Bilar och flygplan i trä, målade med giftfria färger.
  • Ett leksaksgarage med helikopterplatta och fordon finns också i webshoppen.
  • Pottor, musikinstrument, mjukisdjur och tvättlappar är några av de saker Jenny Törnquist säljer i webshoppen Rekolek.

När Jenny Törnquist blev mamma började hon läsa på om vad leksaker och barnprylar är tillverkade av och vad de kan ge för effekter på hälsan. Resultatet: nu driver hon webshoppen Rekolek.se, med enbart ekologiska varor.
– Jag vill visa att det finns andra, bra alternativ, säger hon.

Annons

Färgglada träleksaker, mjuka kramdjur med stoppning av ull eller tyg, nappflaskor i glas – och pottor av växtfibrer. När Jenny Törnquist dukar fram en del av varorna från sin webbshop är det ekologiska material så långt ögat kan nå.

– Trycket på leksakstraktorn är sojabaserat och inga av färgerna innehåller tungmetaller, berättar hon.

Webshoppen öppnade i slutet av förra året och är en direkt följd av att Jenny själv blev mamma. Ju mer hon läste om barnleksaker och tillbehör och vad de innehöll för ämnen, desto mer orolig blev hon.

– Jag tyckte inte det kändes bra att man inte riktigt visste vad man gav till barnen.

Eftersom hon alltid strävat efter att köpa ekologisk mat och kläder blev det naturligt att hon också såg sig om efter ekologiska alternativ till barnens saker, och hon hittade en hel del. Nu har hon samlat dem i sin egen webshop, Rekolek.se.

Intresset för ekologiskt växer, tycker Jenny. Många föräldrar vill gärna ha ekologiska barnsaker. Men priset, då?

– Jag har inte jämfört så mycket men mina saker är kanske några kronor dyrare. Men när man vet att allting verkligen är giftfritt och bra, då lägger åtminstone jag gärna lite extra på det. Då kan jag köpa lite färre saker i stället.

Mer läsning

Annons