Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekologisk odling sätts i fokus

I helgen blir det fokus på ekologisk odling i Långhed utanför Alfta. Forskare Hans Larsson från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och föreningen Allkorn, finns på plats för att föreläsa i ämnet.
Det blir dessutom en bakningskurs med surdegsbröd och knäckebröd med en meriterad bagare.

Annons

Helsinge kulturförening står bakom arrangemanget, som är öppet både för odlare och andra intresserade. Arrangemanget hålls på gården Per-Anders i Långhed och ambitionen är att besökarna ska lära sig något nytt om brödbakandets mysterier.

Forskare Hans Larsson kommer under en timme på söndagen att prata om ekologisk odling av stråsäd. Han tänker också ta upp vad som skiljer svenska kultursorter – som till exempel spelt, emmer och vete – från det mer traditionella utbudet.

Utöver det ges information om rätten till utsäde, utsädeslagar, förädling och aktuell forskning. I föredraget ingår även en fältvandring på gården.

I bagarstugan blir det sedan bakningskurs med bagaren Stefan Berg från det populära Valhallabageriet i Stockholm. Tillsammans med kursdeltagarna kommer han att baka surdegsbröd och knäckebröd av diverse svenska kultursorter.

Mer läsning

Annons