Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat klubbhus på plats

/
  • Carina Teodorsson och Maria Lindskog från Edsbyns brukshundklubb är glada åt klubbens nya läge, intill reningsverket, och åt klubbstugan som just lyfts på plats i bakgrunden.

Än ser det inte mycket ut för världen, det nya klubbhuset. Men Edsbyns brukshundklubb, som har många långa arbetstimmar framför sig innan de är inflyttningsklara, jublar ändå.
– Det här har vi väntat på länge, säger Maria Lindskog.

Annons

Efter flera års kamp för att få ett bättre läge har Edsbyns brukshundklubb nu tagit första steget. Deras blivande klubbhus – gamla kontorsmoduler som stått tomma på Ön under många år – har under måndagen lyfts på plats med hjälp av höga kranar och står nu intill Sässmanområdet, bredvid reningsverket.

– Nästa steg är att få ström, så vi kan börja jobba här. Sen behövs värme, vatten och avlopp. Och så ska det bli någon slags altan här, ut mot planerna, säger Maria Lindskog, ordförande i brukshundklubben.

Sedan ska också planerna, där klubben håller sina kurser, inhägnas och iordningställas. Och allt sker med ideella krafter.

– Ja, det är jättemycket jobb kvar. Men det känns jättekul, spännande och roligt för alla. Det blir roligare att vara här.

Så småningom hoppas man kunna ha fikaservering när klubbhuset är öppet, för att kunna bjuda både besökare och andra förbipasserande på en kopp kaffe. Kanske sätter sig någon hundägare och tittar ut på kurserna och blir sugen på att delta själv, hoppas de:

– Kanske en del ser att det inte bara handlar om brukshundar utan att alla är lika välkomna.

Flytten sker med hjälp av ett lån från kommunen, samt med bidrag från Leader Hälsingebygden. Redan till våren planerar Edsbyns brukshundklubb att kunna hålla sin kursverksamhet i de nya lokalerna.

Mer läsning

Annons