Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns Elverk vinterns billigaste elleverantör

/
  • Vallhaga kraftstation väster om Edsbyn är en av Edsbyns Elverks fyra kraftstationer som finns efter Voxnan.

Villaägarnas Riksförbund har precis släppt en rapport där de vill synliggöra vilka elhandlare som var de bästa respektive sämsta prispressarna under den gångna vintern. När de gällde fast var Edsbyns Elverk allra billigast.

Annons

Det lilla elhandelsföretaget Edsbyns Elverk var enligt en undersökning gjord av Villaägarnas Riksförbund den elleverantör som var allra billgast vad gäller ettårigt avtal med fast pris den gångna vintern.

Dyraste bolaget under samma period var Halmstads Energi och Miljö.

Billigast vad gäller rörligt pris var Karlstads Energi. Här hamnade Edsbyns Elverk på en 16 plats.

Den undersökning som Villaägarna låtit göra sträcker sig från 1 november till 31 mars. I undersökningen ingick 77 elhandlare som erbjöd avtal med rörliga priser och 83 som erbjöd ettåriga avtal till fast pris.

Största observerade prisskillnaden vad gäller avtal med fast pris var 23 öre. Den skillnaden innebär räknat på en småhusägare med en årlig elförbrukning på 20 000 kilowattimmar och det sämsta avtalet förlorade 4240 kronor.

Villaägarna konstaterar i sin rapport att prispressarna i jämförelse till sina konkurrenter erbjudit det lägsta elpriserna under flest dagar under den här vintern. Som marknadsaktörer har dessa företag en strävan att vara billigast på marknaden och sätter press på andra elhandelsbolag.

AB Edsbyns Elverk bildades 1906 och har utvecklats till en koncern som i dag har cirka 150 medarbetare. AB Edsbyns Elverk ägs av 600 lokala aktieägare varav de flesta har anknytning till Ovanåker. All el som företaget producerar kommer till 100 procent från vattenkraft.

- Det här är ju jättebra för företaget, säger en glad vice vd Jan Delin.

- Vi har ju hamnat rätt högt i en del sådana här rankingar tidigare. Förutom att försöka hålla låga elpriser så satsar vi på att våra kunder ska få en bra och personlig service, säger han.

Mer läsning

Annons