Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn har fått en egen kulturstig

/
  • Drygt 60 personer var med och lyssnade under den lilla invigningsceremonin med bandklippning utanför biblioteket.
  • Elisabeth Eriksson och Carina Isaksson invigde kulturstigen. Invigningen skedde på trappan vid Edsbyns bibliotek. Bosse Hansson blåste en fanfar på sin trumpet.
  • Lasse Gustavsson kunde glädja åhörarna och berätta åtskilligt mer än det som får plats på skyltarna.

Edsbyn har fått en kulturstig, där man får lär känna sin hemort lite bättre under promenaden.

Annons

På söndagen invigdes Edsbyns kulturstig av kommunens kulturchef Carina Isaksson och Elisabeth Eriksson, ordförande i Ovanåkers hembygdsförening. Nu kan allmänheten ta sig en promenad om 2,2 km och samtidigt få sig litet till livs om Edsbyns historia.

Man får sig en trevlig promenad längs bland annat Edsbyströmmen i Voxnan – för dagen lämpligt nog ej torrlagd utan fylld av forsande vatten. En annan del av stigen går utefter Bygatan, den medeltida gata som än idag slingrar sig fram i Edsbyn.

Läs mer: Edsbyns skidfabrik anlades vid älven

Mer än hälften av de som deltog vid invigningen gjorde den här promenaden på söndagseftermiddagen. Vädret var kanske inte på topp, men guiderna Rolf Strand och Lasse Gustavsson kunde glädja åhörarna och berätta åtskilligt mer än det som får plats på skyltarna.

Läs mer: Strövtåg efter Bygatan

Drygt 60 personer var med och lyssnade under den lilla invigningsceremonin med bandklippning.

Ovanåkers hembygdsförening 100-årsjubilerar och firar i år med fler aktiviteter än vanligt. Arbetet med texter och fotografier till skyltarna har hembygdsföreningen stått för.

Rolf Strand, Lasse Gustavsson och Esbjörn Käll har gjort det mesta av det jobbet. Sedan har kommunen bekostat tillverkning av skyltarna och nedgrävning av fundamenten.

Läs mer: Om Edsbyns första vattenledningar

En karta över kulturstigen finns i flera affärer i Edsbyn och kommer inom kort ut på kommunens och hembygdsföreningens hemsidor.

Mer läsning

Annons