Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn bättre än fjällen tycker sportlovsfirande Gävlebor

/
  • Anders Gradin med sonen Edvin och Ander Wikland med sin son Gustav tänker ta sig en skotertur upp till toppstugan på Gårdtjärnsberget.
  • Det här gänget sportlovsfirare kom från Oppala, Björke och Hille. Nu fanns det förstås fler Gävlebor vid slalombacken och fler kommer under helgen.
  • Det är liv och rörelse vid husvagnscampingen vid när sportlovsfirande Gävlebor anländer till Edsbyn.
  • Gävleborna Lars
  • En välpreparerad backe och perfekt sportlovsväder har Gävleborna fått i Edsbyn.

Slalombacken i Edsbyn har i många år varit ett populärt utflyktsmål för skidande Gävlebor som också har sina husvagnar uppställda där. Den här veckan som varit deras sportlovsvecka har de därför varit folk i de allra flesta husvagnar där. Den helt övervägande delen visar sig komma från Oppala och Björke.

Annons

Kanske skulle man lite skämtsamt kunna kalla husvagnscampingen vid slalombacken i Edsbyn för lilla Oppala. Risken är förstås att de något färre Björkebor som också campar där blir lite sura. De gnabbas lite mellan folket i de två grannbyarna även om de befinner sig i Hälsingland på sportlov.

Den här veckan är 18 husvagnar uppställda på husvagnsparkeringen vid slalombacken. De är i stort sett bara folk från Gävletrakten som funnit sitt Eldorado i Edsbyn. Det är kö på att få en plats där.

- Vi kan inte ta emot fler för då räcker inte varmvattnet, säger backchefen Ola Wedin.

- Det här ett bra ställe med väldigt bra service. Att åka till fjällen tar en massa tid och är dyrt. Här finns inte bara en backe att åka i utan spår för längdskidor och skoter, säger Ander Gradin från Oppala som är där med sambo och två barn.

Anders Gradin och många andra har snöskotrar med sig. När tidningen var på besök var han och husvagnsgrannen och grannen hemma i Oppala Anders Wikland på gång att tillsammans med deras söner Edvin och Gustav ta snöskotertur upp till toppstugan på Gårdtjärnsberget och ta fika där. Deras sambos skulle också ta sig dit, men på skidor.

Gävleborna återkommer år efter år och har sina husvagnar uppställda vid slalombacken under vintrarna.

- Vi får så bra service och ett väldigt trevligt bemötande här, säger Anders Gradin.

Vädret är det bästa tänkbara för vinteraktiviteter och ytterligare Gävlebor väntas komma nu i helgen. Det är liv och rörelse i den lilla husvagnsbyn där många är ute i det fina vädret. Det lilla Oppala i Edsbyn.

Mer läsning

Annons