Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Edsbykillarna" Nirvana 2002 ger konsert i USA

/
  • Orvar Säfström och hans band Nirvana 2002 eller N 2002 som de nu hetr återuppstår bland annat för att spela i USA:

Nej de är långt ifrån döda grabbarna i dödsmetalbandet Nirvana 2002 eller N 2002 som de nu heter. Bandet har återuppstått för att genomföra två spelningar varav en blir i Maryland, USA.

Annons

Deathmetalbandet Nirvana 2002 med rötter i Edsbyn kliver fram i rampljuset igen många år efter det att gruppen splittrades. Nirvana 2002 eller N 2002 som de nu kallar sig består av Orvar Säfström, sång och gitarr. Lars Henriksson, bas och Erik Qvick, trummor.

De tre medlemmarna bor inte nästgårds precis. Orvar Säfström bor i Malmö, Lars Henriksson i Stockholm och Erik Qvick i Reykjavik på Island.

Att denna grupp som bildades 1988 och officiellt upplöstes för 18 år sedan nu återförenas beror enligt olika källor på att de blivit kultförklarade i metalkretsar. En annan orsak till att gruppen nu återförenas är enligt vad Orvar Säfström säger i en intervju Daniel Ekeroths bok "Swedish Death Metal" som skapat ett stort intresse för metal från den här perioden.

- Men vi kommer inte att återförenas permanent. Nu slår vi sista spiken i kistan, säger Orvar Säfström till Aftonbladets nöjesbilaga, alltomstockholm.

Och återföreningen sker med två fina spelningar för denna undergroundgrupp som bara gjort ett enda framträdande för publik tidigare år 2007. I kväll, torsdag spelar gruppen på rockklubben Debaser vid Slussen i Stockholm och sedan bär det av till USA där de ska spela vid ett arrangemang i Maryland.

Tidningen sökte under onsdagen att nå killarna i bandet för en kommentar, men de var allt för upptagna av att repetera.

Mer läsning

Annons