Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbybor nära terrorbomben

/
  • Monica och Anders Liljemark från Edsbyn befann sig 500 meter från de terrordåd som genomfördes i Marrakech i torsdags.

Monica och Anders Liljemark från Edsbyn befanns sig i närheten av det café i Marrakech, Marocko, där terrorbomben som dödade 14 människor briserade.

Annons

Anders Liljemark, rektor på Alftaskolan, och Monica Liljemark, verksamhetschef vid Ovanåkers kommun befann sig inte långt från det kafé i Marrakech som utsattes för ett terrordåd under torsdagen. Vid bombexplosionen dödas 20 människor och 20 skadades De flesta som dödades var turistande européer.

Anders och Monica Liljemark befann sig vid tillfället intill det torg i staden där det populära Argana Café som utsattes för dådet ligger.

- Vi var väl cirka 500 från kaféet, på väg in på en sidogata till torget, när vi hörde smällen, säger Anders Liljemark.

- Vi gick tillbaka mot torget och såg att det var ett väldigt pådrag vid Argana Café som vi kunde se var helt utblåst. Det var väldigt mycket folk där, polis och ambulanser. De alla sade och tycktes tro då var att det hänt en gasololycka, att en gasoltub exploderat. Vi skickade ändå hem ett SMS om att vi var utom fara i fall smällen av någon anledning skulle komma med i de svenska nyheterna. Senare fick vi ett svar hemifrån att det var ett terrordåd, säger han.

Trots beskedet om att det var ett terrordåd har inte Anders och Monica Liljemark känt sig oroliga på något sätt efteråt. De tänker fullfölja sin veckolånga semester i Marrakech dit det rest med ett annat par från Edsbyn, Torbjörn och Åsa Lindsmyr. Lindsmyrs var inte med vid explosionstillfället eftersom de följt med på en tvådagarstur till Sahara och fick höra om terrordådet på minibussens radio under hemvägen.

Mer läsning

Annons