Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-bingo läggs ner

E-bingon kommer att lägga ner. Det beskedet fick de anställda på tisdagen. Ägarna, Sandén SFT, flyttar verksamheten till Eslöv i Skåne.

– Det är tråkigt när jobb försvinner, så är det, säger Pär Hansson, vd för E-bingo i Edsbyn.

Annons

Nu är det helt klart att tryckeriet E-bingo försvinner. På tisdagen var ägaren på besök från Eslöv och lämnade det slutgiltiga beskedet.

Anledningen är enligt ägarna Sandén SFT att det har blivit allt mindre lönsamt att ha sin verksamhet på två olika orter. Dessutom har man fått mera plats i sina lokaler i Eslöv. Därför flyttar man nu ner också E-bingons verksamhet till Skåne. Fyra jobb berörs av förändringen.

– De har alla fått erbjudande om att följa med till Eslöv. Men jag vet inte ännu om någon nappar på det. Det är inte det lättaste att fatta ett sådant beslut, det är ju en bit, säger Hansson.

Hur är stämningen på E-bingo i dag?

– Det är tråkigt när jobb försvinner, så är det. Men stämningen är faktiskt ändå rätt bra här. Man förstår ju vad som sker på marknaden också.

Sammanslagningen kommer att ske under hösten och det är fortfarande oklart exakt när man stänger i Edsbyn.

2007 installerades en ny maskin i Edsbyn som skulle producera bingohäften och samtidigt flyttades Sandéns produktion av häften hit. Men nu har efterfrågan på häftena minskat och därför är företaget inte så lönsamt som ägarna önskar.

Tidningen Skånskan berättade nyligen att Sandéns varslat över 20 av sina anställda på grund av dålig lönsamhet. I ett pressmeddelande säger Sandéns vd Ingemar Sandén att man nu hoppas på att den här sammanslagningen ska kunna minska risken för ytterligare nedskärningar och flera uppsagda.

Pär Hansson betonar att personalen i Edsbyn inte är besvikna på ägarna.

– Vi har kämpat hur mycket som helst för att kunna fortsätta och vi har haft så mycket support från dem. Men nu är det här ett faktum, och då är det som det är.

Mer läsning

Annons