Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E-bingo hotas av nedläggning

E-bingo i Edsbyn är inte så lönsamt som ägarna skulle önska. Nu pågår diskussioner om att lägga ner produktionen i Edsbyn och flytta allting till Eslöv.

Annons

Så sent som i januari kunde Ljusnan berätta om en stororder som Edsbyföretaget E-bingo skulle leverera. Företagets största order någonsin innebar att man skulle skicka fem miljoner bingobrickor till Tanzania. Och för bara några år sedan gjordes en stor satsning på nya maskiner här.

Men trots det hotar ägarna, Sandén SFT, nu med att flytta verksamheten från Edsbyn till ägarnas säte Eslöv.

– Det har inte blivit den utveckling som vi hade tänkt oss när vi flyttade till Edsbyn. I stället har den minskat och kostnaderna börjar bli för stora, säger koncernchef Ingemar Sandén.

När man startade verksamheten i Edsbyn gjorde man också det på grund av att man hade trångt i lokalerna i Eslöv.

– Men nu har vi slutat med en del produkter och därför finns det dessutom plats här igen, säger Sandén.

Diskussionerna om nedläggningen pågår nu och det är fortfarande osäkert hur E-bingos framtid ser ut, men enligt Sandén är ett beslut i endera riktningen inte långt borta.

– Vi kommer nog att kunna lämna besked före midsommar om hur det blir.

Tidningen Skånskan berättade nyligen att Sandéns varslat över 20 av sina anställda på grund av dålig lönsamhet. Fem personer berörs av planerna i Edsbyn. Pär Hansson, vd för E-bingo, vill inte diskutera den eventuella nedläggningen.

– Eftersom vi inte vet så mycket förrän nästa vecka vill jag inte kommentera det här närmare nu, säger han.

Mer läsning

Annons