Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp i Öjeparken

/
  • Många barn blev det i Öjeparken i Edsbyn när nio familjer med tvillingar samlades på söndagen.
  • Lotta Hallfors med sönerna Adrian och Lucas, två år gamla. - Det blir dubbelt upp med tvillingar, säger Lotta som har två flickor sedan tidigare.
  • Jesper Olsson och Emelie Partin med döttrarna Ebba, i grönt, och Tova, i rosa. Ebba och Tova var med sina tio månader yngst på träffen.
  • På söndagen var det tvillingträff i Öjeparken.
  • Ida och Moa Axelsson var äldsta tvillingarna på plats, 16 år gamla.

Att hålla koll på ett aktivt barn kan vara utmaning nog. På söndagen träffades föräldrarna som vet vad det innebär med dubbel ansträngning.

Annons

Nio familjer och det dubbla antalet barn träffades i Öjeparken i Edsbyn på söndagen. Det sedan Åsa Johansson, mamma till snart tre år gamla tvillingarna Ebba och Elsa, tagit initiativ till en tvillingträff. Tanken var att komma i kontakt med föräldrar som vet hur det är att ha tvillingar.

- Det är stor skillnad mot att få ett barn. Så det är skönt att träffa andra som förstår kaoset som är ibland, särskilt det i början, säger hon.

Utöver de nio familjer som samlades i Öjeparken på söndagen har ytterligare tre hört av sig och meddelat att de är intresserade av att vara med om det blir fler träffar. Eftersom information om träffen i hög grad gått till småbarnsföräldrar var medelåldern på söndagens tvillingar låg även om åtminstone ett äldre tvillingpar också dök upp, Ida och Moa Axelsson, 16 år gamla.

Initiativtagaren Åsa Johansson var nöjd med den breda uppslutningen.

- Det är kul att så många ville komma och att folk hörde av sig, säger hon.

Mer läsning

Annons