Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ge sjukhusbarn en God Jul

/
  • Mats Persson, delägare i Alfta Frakt och chauffören Ulf Hanses vill gärna gör en insats för att glädja de barn som vistas på Gävle sjukhus under julen.
  • - Man tänker mycket när man sitter och kör. Det kommer både dåliga och bra tankar. Det här var völ en av de bättre, säger Ulf Hanses som tagit inititiv till en insamling på Alfta Frakt.

På åkeriföretaget Alfta Frakt i Runemo pågår en insamling som ska resultera i julklappar åt barn som får tillbringa julhelgen på Gävle sjukhus. Alfta Frakt ställer upp med lika mycket pengar som de anställda samlar vilket gläder initiativtagaren Ulf Hanses.

Annons

Ulf Hanses jobbar på åkeriföretaget Alfta Frakt i Runemo med 100 anställda och 40 fordon i sin lastbilsflotta.

Ulf Hanses framförde sin tankar på en insamling på jobbet, en insamling som skulle kunna ge barn som kanske var svårt sjuka och måste tillbringa julhelgen på sjukhus uppmuntran med lite roliga julklappar. Företaget själv lovade då att de skulle skänka lika mycket som de anställda lyckades samla ihop.

När Ljusnan i tisdags var på besök på Alfta Frakt hade man samlat in 8 600 kronor, och mer kan det bli före den 14 december som är stoppdatum.

- En bra idé det här. Ulf har ett varmt hjärta, säger Mats Persson som är delägare i företaget.

- Jag har hört mig för med en leksaksaffär i Bollnäs som har lovat rabatt. Jag märker paketen så att de får rätt paket för sin ålder. Den 19 december åker jag och en annan chaufför, Bengt Ivarsson, ner till Gävle och lämnar paketen, säger Ulf Hanses.

Ulf Hanses hoppas att insamlingen de nu gör på Alfta Frakt ska bli till inspiration på andra företag.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons