Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ser till att det händer

/
  • Jonas Nordqvist, Jennie Hallström, Sebastian Quiceno, Ida Rubensson och Linnéa Westlund fixar sommarnöjen till andra.

Under de närmaste veckorna blir det moppecruising, musikuppträdanden och vattenfestival när feriearbetare anordnar aktiviteter för andra ungdomar.

Annons

Det var gymnasieelever som själva kom med idén för tre år sedan om att låta ungdomar anordna aktiviteter för andra ungdomar. Ett projekt som har vuxit med åren och nu görs enkätundersökningar på våren bland kommunens unga för att bättre kunna möta deras önskemål.

Först ut denna sommar att anordna aktiviteter är Jonas Nordqvist, Jennie Hallström, Sebastian Quiceno, Ida Rubensson och Linnéa Westlund.

– Vi riktar oss till unga, men alla är välkomna, säger Ida Rubensson.

– Ja, kommer det till exempel en pappa och vill vara med på vattenkrig säger vi inte nej, säger Jennie Hallström.

Det nämnda vattenkriget ingår i vattenfestivalen, som är den sista aktiviteten som gänget anordnar den 2 juli i Öjeparken i Edsbyn. Dessförinnan kommer de ha hunnit med en moppecruising genom Alfta den 25 juni med fika i Forsparken efteråt. Därefter Summerbreeze den 30 juni som är en kväll med musikuppträdanden av lokala artister på Kvarnsveden i Alfta.

Det har varit intensivt för de fem sedan arbetet började förra måndagen. De drar själva i alla trådar. De planerar, ringer, delegerar och ska se till att allt flyter. Aktiviteterna får de bestämma själva, men har tagit hänsyn till enkätförslagen. Sedan finns det även utrymme för spontanitet. De ska helt enkelt se till att det händer saker för ungdomar i kommunen.

Trots att de endast arbetat i en vecka så berättar de att samarbetet fungerar väldigt bra och att de alla tar stort ansvar.

– Men vi är två personer som är bra på att prata och gör det lite mer, säger Jennie Hallström och alla skrattar.

Det är ingen tvekan om att de har roligt tillsammans och med det de gör. De största orosmolnen nu är vädret och ifall det kommer dyka upp folk.

– Vi hoppas att det ska bli bra, att många människor upptäcker det här och kommer, säger Jonas Nordqvist.

Mer läsning

Annons