Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De öppnade eget

/
  • Elisabeth Alfredsson, Gittan Fast, Mona Lindberg och Roland Andersson samsas i samma lokaler i Edsbyn. Hantverk och loppis heter deras butik. På bilden saknas Alice Johansson.
  • En gungälg istället för en gunghäst för barn är ett exempel på Rolands uppfinningsrikedom.
  • Verksamheten i lokalerna är på prov. Man har bokat två månader för att se hur det går.

Hantverk och loppis heter en ny butik i Edsbyn. Den är startad av några personer som gillar att göra egna saker och samla loppis-prylar.

Annons

De fem är Gittan Fast, Elisabeth Alfredsson, Mona Lindberg, Roland Andersson och Alice Johansson. Samtliga, utom Alice som bor i Gullberg, kommer från Edsbyn. Till en början har de öppet tre dagar i veckan och turas om att vara i butiken.

Alice Johansson är känd för sitt stora loppis i Gullberg. Gittan Fast jobbar som personlig assistent och har målat i chabby chic-stil på olika föremål i ett år.

Elisabeth Alfredsson har jobbat både inom sjukvården i Bollnäs och äldreomsorgen i Ovanåkers kommun. Men när hon gick i väggen blev loppis, stickning, bakning och ostkaketillverkning ett sätt att komma tillbaka.

Roland Andersson började snickra när han blev pensionär. Han hittar på lite annorlunda träslöjd som en gungälg istället för en gunghäst för barn.

Mona Lindberg har jobbat för EIA/Sandvik och Bahco. Hon kommer ursprungligen från Bollnäs och flyttade 1968 till Edsbyn. Hon bidrar också med loppisgrejer.

Mer läsning

Annons