Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans om våra rädslor väckte rädsla i Edsbykyrka

/
  • Danseleverna från Kaggeholms folkhögskola framförde en föreställning som handlade om våra fantasier och rädslor.

Fem unga dansare från danslinjen på pingströrelseägda Kaggeholms folkhögskola, Ekerö, har under några dagar varit på turné i Ovanåker. Dansarna hade satt samman sitt eget halvtimmeslånga program som handlade om våra fantasier och rädslor. Vid ett framträdande på pingstkyrkan i Edsbyn förbjöds barnen att se föreställningen eftersom det bland annat förekom häxor i föreställningen.

Annons

Det var en gång... Så heter en dansföreställning där fem elever på Kaggeholms folkhögskolas ettåriga danslinje under några dagar framfört på olika platser i Ovanåker bland annat i Viksjöfors där de också bott i Viksjöforsbalettens lokaler..

De fem dansarna Annika Samuelsson, Emelie Lagergren, Hannah Karlsson, Maria Torstensson Cetin och Rodrigo Vilarinho har utformat hela den halvtimmeslånga föreställningen helt på egen hand.

Före framförandet berättade dansarna att deras föreställning handlar om våra fantasier och rädslor.

- Vi har utgått från oss själva hela tiden, sade Hannah Karlsson.

Innan föreställningen skulle börja valde dock kyrkans ungdomsledare att inte låta barnen i åldrarna mellan åtta och tolv år att se på dansen då det fått reda på att häxor och vampyrer skulle förekomma.

Det här fick Helena Ehrstrand och andra från Viksjöforsbaletten som var på plats för att titta att bli arga och upprörda.

- Bedrövligt, tyckte Helena Ehrstrand som bokat gruppen till pingstkyrkan.

Maria Ceder som var en av ungdomsledarna på plats tyckte dock att ungdomsledarna har ett ansvar inför barnens föräldrar.

- Häxor och vampyrer ingår inte i vår undervisning, sade hon.

Nu handlar ju föreställningen om våra rädslor?

- Det kan ju hända att vi missuppfattat det hela. Däremot gick flera av de ungdomsledare som möjlighet och tittade på dansen.

Dansarna själva tog det lite mer med ro.

- Visst är vi besvikna. Våra lärare på skolan tyckte ju att vår föreställning var bra, sade de.

Mer läsning

Annons