Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Persmässa med Volasdagen i Edsbyn

/
  • De här söta ungdomarna Alicia Eriksson, Jennifer Larsson, Kerstin och Erik Arnesson kan man få köpa karameller av på Volasdagen. Christina Norgren Arnesson har sytt deras fina kläder.

På fredag inleds Persmässan med en kväll i ungdomens tecken. Därmed startar tre dagars festligheter vid hembygdsgården i Edsbyn som bland annat kommer att bjuda på en riktig klassiker på lördag kväll med Eldkvarn.

Annons

Sista helgen i juli varje år passar många utvandrade Edsbybor på att återvända hem för att delta bygdens stora festligheter Persmässan och Volasdagen som arrangeras av Ovanåkers hembygdsförening vid hembygdsgården. Persmässkvällarna betyder mycket musik och dans medan Volasdagen innebär att gamla sysslor och hantverk visas.

När Persmässan inleds på fredag blir det en kväll som väl mer kommer att bli i de i yngres smak. För uppträdandet under kvällen står en grupp unga tjejer som heter Play, Sibel, känd från Idol och melodifestivalen samt ett ungt stjärnskott som går under namnet Neo. För dansmusiken svarar bandet Flashback och så blir det disco.

På lördag kväll blir det en kväll mer i den mogna publikens smak. Persmässans två artistraggare Curt Farén och Lennart Ingesson berättar att de efter flera års försök äntligen lyckats få bandet Eldkvarn med Plura Jonsson till Persmässan.

- Då kommer det säkert 1 500 personer minst tippar, Lennart Ingesson.

Volasdagen på söndag inleds med den traditionella buföringsgässlan och veteranfordonsparaden genom byn innan alla drar sig till hembygdsgården för att titta på alla de gamla sysslor som visas upp där.

Mer läsning

Annons