Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för dragspelsfest - för 43:e gången

/
  • Nina Söderquist kände sig väl hemmastadd i Alfta sporthall. När hon gick i skolan i Alfta, så brukade hon spela handboll här med hål på knäna, berättade hon förtjust.
  • Johannes West från Silfors fick årets musikstipendium. Han imponerade med att spela det klassiska stycket Humlans flykt med bravur.
  • Ann-Cecilia Thenander och Inger Hägglund bildar duon Swing ladies, som framför sånger som inte spelas på radio, evergreens som All of me.
  • Alfta dragspelsklubb inledde sin dragspelsgala med Celebration, en låt som skrevs till klubbens 40-årsjubileum.
  • Åsa Arvidsson blev utsedd till Årets dragspelare 2006. Hon spelade bland annat Ormsjöschottis och med Håkan Andersson Solpolska.
  • Alf Gustavsson från Edsbyn besökte dragspelsgalan i Alfta för andra gången. Han tycker galan är jättebra.
  • Aldor Nymans från Knåda hör till de trogna besökarna. Han är intresserad av musik och det har blivit en tradition.
  • Nina Söderquists mormor Barbro Andersson från Kilafors hade kommit för att lyssna på sitt barnbarn.

Nina Söderquist var årets dragplåster när Alfta dragspelsklubb bjöd in till den årliga dragspelsgalan i sporthallen. Dragspelsvänner från när och fjärran brukar inleda påsken med att åka till denna musikaliska fest. I år var det den 43:e galan i ordningen och konferencier var Lars Nyberg, som presenterade ett varierat program med tyngdpunkt på just dragspel.

Annons

Johannes West imponerade på dragspel med Rimskij-Korsakovs Humlans flykt under kvällen. 17-årige Johannes fick ta emot årets musikstipendium ur Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond. Stipendiet delades ut av Per-Olov och Lasse Bertilsson.

I år hade mellan 450 och 500 personer kommit till dragspelsgalan, som var den 43:e i ordningen. Många hade kommit för att lyssna på Nina Söderquist.

Senast Nina spelade i Alfta sporthall var det handboll.

– Jag är så himla glad över att få vara hemma och spela, säger Nina innan det var dags för rock-låten Walking in Memphis, som bland andra Cher har gjort.

Alfta dragspelsklubb inledde årets gala med att spela Celebration, skriven till dragspelsklubbens 40-årsjubileum för några år sedan. Därefter följde Povel Ramels fina Underbart är kort.

Under kvällen framträdde även Årets dragspelare 2006 Åsa Arvidsson, Håkan Andersson, Swing ladies, familjerna Bertilssons, Erik och Jonas Jönsegård, Alfta ackordion, Pysbälgarna och Fredrik Bertilsson.

Alfta GIF handbollen stod för fikat.

Mer läsning

Annons