Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelfest i Alfta

/

I Alfta Bike Park anordnades i helgen tävlingar och uppvisningar i cykling i det årliga och stora evenemanget SlopeFest.

Annons

Lördagen var den stora dagen med finaltävlingar. Det inplanerade kvalet hade utgått på fredagen på grund av alldeles för hårda vindar.

– Istället bjöd vi på en riktigt uppskattad show och så fick alla åkare gå direkt till lördagens final, berättar Alexander Bäckvall, huvudarrangören till helgens evenemang.

Han och övriga arrangörer hade oroat sig i flera veckor för sommarens nyckfulla och tråkiga väder. Men på lördagen strålade solen och satte en god stämning i backen i Alfta.

– Det är helt sjukt att det blev så här bra. Det är mycket folk som har kommit och tävlingarna är bra. Egentligen skulle jag ha varit med och tävlat själv också, men det tar ju tid att ordna sådant här har jag märkt, säger Alexander Bäckvall.

I samtalet med Alexander Bäckvall kommer en man spontant fram och lägger en hand på hans axel.

– Det är riktigt bra ordnat det här. Det är grymt. Jag har varit på flera tävlingar i Sverige, men Alfta utmärker sig, säger Rikard Eriksson, som han heter, från Örebro.

Det var 17 åkare som åkte i finalen utför den branta och utmanande banan. Teknik, koncentration och mod verkade vara viktiga komponenter.

– Men det gäller också att hålla nerverna i spel, sa speakern efter att en åkare hade hamnat utanför banan.

I publiken satt Nike Storm och Elvira Persson. De tyckte att det var kul att titta på, men att det räckte så. Cykla själva var de inte så sugna på.

Det var däremot Alexander Celin som hade varit med och åkt under dagen. Men vid finalen satt han istället på sidan tillsammans med vännerna Philip Heed och Lukas Strömberg. De tyckte alla tre att det var väldigt spännande att se åkarna kämpa i backen.

Mer läsning

Annons