Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill ha Hans Jonsson till kommunstyrelseordförande

Diskussionerna mellan de fyra borgerliga före detta allianspartierna i Ovanåker fortsätter. Centerpartiet framförde vid onsdagens möte namnet på sin egen kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande, Hans Jonsson. De övriga vill ha Kristdemokraten Bertil Eriksson.

Annons

På onsdagen träffades representanterna för de fyra borgerliga partierna som tidigare ingick i en politisk allians i Ovanåkers kommun.

Gunnar Sigfridsson som förhandlar för Centerpartiets räkning att hans parti vill se partikamraten Hans Jonsson som kommunstyrelsens ordförande i Ovanåker. Hans Jonsson som jobbar på LRF Konsult i Edsbyn är tidigare suppleant i kommunstyrelsen.

De övriga partiernas förhandlare som var Lars-Erik Häggblom (KD), Lars Ekström (FP) och Mikael Jonsson (M) hade en hälsning från ett stormöte med medlemmar med sig där man krävde att Kristdemokraten Bertil Eriksson nu skulle fortsätta på det uppdrag han som vice ordförande i kommunstyrelsen fått efter Björn Mårtenssons avgång.

- Det handlar inte om att vi är emot Hans Jonsson men Bertil Eriksson har väldigt lång erfarenhet som vice ordförande kommunstyrelsen vilket inte Hans Jonsson har. Vi tycker att det behövs en sådan person i det läge kommunen befinner sig i, säger Lars-Erik Häggblom.

Lars-Erik Häggblom liksom Mikael Jonsson och Lars Ekström tycker att Centern är alldeles för principfast och propsar på ordförande posten bara för att de är det största partiet.

 

 

 

Mer läsning

Annons