Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern behåller posten som kommunalråd

/
  • Bertil Eriksson hade själv kunnat tänka sig att stanna som vikarierande kommunalråd under hösten.

Ett nytt kommunalråd kommer att väljas, när kommunfullmäktige i Ovanåkers kommun samlas i september. Fram tills dess vikarierar kommunstyrelsens vice ordförande Bertil Eriksson (KD) som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Annons

En förhandlingsgrupp bestående av Centerns Gunnar Sigfridsson, Folkpartiets Lars Ekström, Kristdemokraternas Lars-Erik Häggblom och Moderaternas Eilert Isaksson har under sommaren arbetat med frågan om Björn Mårtenssons efterträdare.

– Enkelt uttryckt är det förhandlingar som pågår. Det är som det brukar vara inom politiken olika uppfattningar och meningar om saker och ting. Vi är inte riktigt överens, säger Gunnar Sigfridsson, själv tidigare kommunalråd.

I dagsläget vill inte Gunnar Sigfridsson närmare gå in på vad som har avhandlats vid mötena med de övriga borgerliga partierna.

Vad Ljusnan erfar har Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna lagt ett förslag som går ut på att Bertil Eriksson fortsätter som kommunalråd året ut, samtidigt som Centerns kommunalrådskandidat går in som kommunstyrelsens vice ordförande under tiden och får lära sig jobbet.

Gunnar Sigfridsson bekräftar att förslaget att Bertil Eriksson skulle fortsätta som kommunalråd året ut har diskuterats inom Centern.

– Men det är omöjligt i detta förhandlingsläge att säga vad vi vill och inte vill, säger Gunnar Sigfridsson.

Mer läsning

Annons