Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Celsiusskolans egen Nobelfest

/
  • Femmorna jobbade för fullt i köket och med serveringen. Det är en tradition att just barnen i årskurs fem har dessa hedersuppdrag.
  • Hanna Wallin, Felix Ivarsson, Astrid Anens och Malin Zätterlund visade hur man hade dukat med bland annat Nobel-medalj och små dynamitgubbar i papp.
  • Rektor Britt-Marie Byström var konferencier och delade även ut Nobel-priset i ekonomi. Barnbibliotekarie Anette Helgesson delade ut priset i litteratur klädd som Selma Lagerlöf.
  • Lars Fagernäs, Peter Westin, Anette Helgesson, Ingrid Björklund och Håkan Englund var inbjudna hedersgäster för att dela ut prisen.
  • Första gruppen att få Nobel-pris var i fysik. Barn- och skolnämndens ordförande Håkan Englund delade ut priset. Sex barn fick pris i varje kategori.

På torsdagen var det dags för Celsiusskolans (F-6) egen Nobelfest. Hela 36 Nobel-priser delades ut!

Annons

Under hösten har barnen haft Alfred Nobel-tema med verkstäder och tvärgrupper i skolan. Temat Alfred Nobel och Nobelfest kommer tillbaka vart sjätte år vilket betyder att de som går i förskolan hinner vara med även i sexan.

Inför kvällen hade man skickat ut inbjudningskort och meny. Både barn och lärare hade passat på att klä upp sig inför kvällen.

Kvällen inleddes med Nobel-prisutdelning i skolans aula med pris i sex kategorier och dit även föräldrarna var inbjudna. I varje kategori delades sex pris ut, så det blev sammanlagt 36 Nobel-pristagare innan udelningen var slut. Prisen delades ut till de elever som har haft den största utvecklingen under temat.

Lars Fagernäs,som är FN-skolans ordförande delade ut freds-priset, rektor Britt-Marie Byström delade ut ekonomi-priset, idrottslärare Peter Westin delade ut medicin-priset som även har med hälsa att göra.

Priset i teknik/kemi delades ut av tidigare rektor Ingrid Björklund, priset i fysik delades ut av barn- och skolnämndens ordförande Håkan Englund och priset i litteratur av barnbibliotekarie Anette Helgesson, kvällen till ära klädd som Selma Lagerlöf.

Eleverna fick diplom och medalj. Maja Falk var med och sjöng under prisutdelningen och Josef Lindberg ackompanjerade.

Efter prisutdelningen samlades man i matsalen, som kvällen till ära hade döpts om till Blå hallen, för att äta en trerätters middag. Blå hallen var prydd med dekorationer som skolans elever hade varit med och gjort.

Maten stod femmorna för. De hade under veckan lagat rostbiff, potatissallad, tunnbrödsnittar, glass med chokladsnurror.  De hade under kvällen även hedersuppdraget att servera.

Sexorna var hedersgäster och fick sitta vid honnörsbordet tillsammans med prisutdelare och gäster. Kvällen avslutades med vals. Eleverna hade därför tränat att dansa vals på idrotten.

Mer läsning

Annons