Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Celsius kämpade väl

/
  • Hela Edsby-klassen for till Gävle på tisdagseftermiddagen för att heja på sina kamrater. Men femmorna fick se sig besegrade med en poäng efter en fantastisk upphämtning av Celsiusskolan.

Östra skolan från Söderhamn segrade i den första semifinalen i lokalradions omgång av Vi i femman. På tisdagskvällen mötte Östra skolan Celsiusskolan från Edsbyn. Men oj vilken upphämtning Edsbyn med Matilda Lindsmyr och Andreas Hälsing som frontfigurer gjorde i den avslutande Stegen.

Annons

Inför den avslutande frågan ledde Östra skolan (5 B) med sitt lag August Nordin och Emma Granlund med 15 och 10. I Stegen får lagen välja poäng och därmed också svårighetsgrad. Fem poäng är högst och svårast och ett är lägst och lättast.

Ämnet denna kväll i Stegen var En himlakropp och Edsbyn tog fem poäng och Östra skolan tog ett poäng. De behövde ju inte mer för att vinna. Frågan Edsbyn fick var vilken planet är nummer två från solen. Laget svarade rätt - Venus. Därmed var det 15-15.

Östra skolan svarade också rätt och vann semifinalen med 16-15!

Regionfinalen av Vi i femman går i Radio Gävleborg den 11 februari. Vinnaren i regionen går sedan vidare till ett slutspel och har chans att vinna hela Vi i femman.

Mer läsning

Annons