Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle lämnar ICA-butiken

/
  • Efter att i drygt 17 år drivit och ägt ICA Supermarket, Edsbyhallen, säljer nu Calle Ringbo sin butik. Den 31 augusti gör han sin sista arbetsdag för att bli pensionär.
  • Calle Ringbo tror att det blir tomt att inte ha en butik att gå till. – Att vara ICA-handlare är ett sätt att leva, säger han.
  • Det är ingen liten butik Calle Ringbo nu säljer. Butiksytan är på 2 100 kvadratmeter, årets omsättning beräknas bli 100 miljoner kronor netto och antalet årsanställda är drygt 30.

Den 31 augusti i år gör Calle Ringbo, 62 år i dag, sin sista dag som ICA-handlare i Edsbyn. Efter 48 år inom dagligvaruhandeln tänker han då bli pensionär och ta vara på livets glädjeämnen.

Annons

Calle Ringbo som drivit ICA Supermarket, Edsbyhallen, de senaste 17 åren har nu kommit överens med ICA Sverige AB att överlåta butiken till en annan handlare från och med 1 september i år.

– I höst tänker jag börja kalla mig pensionär. Jag är 62 år nu och hoppas jag har några fina år framför mig, säger han.

Calle Ringbo hade planerat för att sälja butiken redan vintern 2005/2006 men så blev det inte på grund av hans hustru Ingrid blev sjuk och senare tragiskt avled.

Nu känner i alla fall Calle Ringbo att han är redo och att det ska bli av.

– Jag har pratat med barnen men ingen är av dem är intresserade att ta över, de har ju redan sina egna karriärer de vill ägna sig åt.

Som alla andra ICA-handlare äger Calle Ringbo sin butik till 99,8 procent medan ICA Sverige äger övriga 0,2 procent . Och det är ingen liten butik han nu tänker sälja. ICA Supermarket, Edsbyhallen, har en yta på 2 100 kvadratmeter. Årets omsättning är beräknad till 114 miljoner kronor med moms eller netto 100 miljoner kronor. Företaget har dryga 30-talet helårsanställda.

– Jag tror att det blir tomt och annorlunda att inte ha butiken att gå till men jag tycker ändå att det här känns rätt att göra det här nu. Jag kommer nog också att sakna alla kontakter med kunder och anställda.

 

 

Mer läsning

Annons