Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandmännens kalender

/
  • Fotona är hämtade ur kalendern och illustrerar månaderna februari, augusti, oktober och november. Den första bilden är tagen en kall vinterdag då det var 20 minus.
  • Gräsbränder är oftast ganska odramatiska och relativt vanliga.
  • Ambulanshelikoptern tillkallas när det är mycket bråttom till sjukhus. Den här bilden togs efter en olycka mellan Svabensverk och Mållångsta,
  • Traktorbranden är en ögonblicksbild tagen i Roteberg. Det här är vad brandmännen, såg när de klev ur brandbilen.
  • Tanken med kalendern är att få publicitet och visa vad vi gör samtidigt som vi kan skänka lite pengar, säger Michael Sigfridsson.

Larmet går är namnet på den bildkalender som brandmannaklubben i Edsbyn har gett ut.

Annons

Almanackan är upptryckt i 250 exemplar och tanken är att överskottet ska gå till en idrottsförening i kommunen med ungdomsverksamhet.

När andra brandmän satsar på avklätt eller påklätt i sina almanackor väljer brandmännen i Edsbyn att i bildform visa på olika typer av insatser, som man har ryckt ut på under de senaste åren.

– Vi har sållat i vårt bildarkiv och plockat fram ett urval bilder som visar på insatser som vi har gjort. Man kan göra många olika teman på det här, säger Michael Sigfridsson som är styrkeledare på deltid vid brandstationen i Edsbyn.

Tanken är att brandmännen i Edsbyn gör en almanacka kanske vartannat år och sedan skänker överskottet till något

Kalendern har en bild för varje månad och bilderna följer årstiderna. Idén till en kalendern kom från en brandman, som undrade om inte brandmännen i Edsbyn kunde göra en sådan.

– Fotona ska vara neutrala och inte utpekande. Det tror jag vi har löst ganska bra. Vi vill också visa vad räddningstjänsten gör, säger Michael Sigfridsson.

Mer läsning

Annons