Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokbytardag på biblioteken

/
  • Åsa Stenberg, som jobbar på biblioteket i Edsbyn, kollar bokbytarbordets utbud av bytesböcker.
  • Tänka om alla tog med sig en bok hemifrån på morgonen och kom hem med en annan.

Man tar med sig en bok hemifrån på morgonen, byter och kommer hem med en annan bok på kvällen. Det är huvudtanken med Stora bokbytardagen, som hölls på torsdagen runtom i landet. I Edsbyn och Alfta hade biblioteken nappat på idén för allra första gången.

Annons

– Stora bokbytardagen hölls första gången i fjol, men då var inte vi med. I år ville vi dock haka på. Några böcker har vi på biblioteket lämnat till bokbytarbordet, säger bibliotekarie Inga-Lill Embretsen.

Men även självaste biblioteket kunde byta till sig en bok, som inte fanns på hyllorna tidigare. Det är Ann Rosmans deckare Fyrmästarens dotter som blev ett nytillskott.

På det stora bokbytarbordet i Edsbyn fanns även en bok av Nobel-pristagare Herta Müller. Kerstin Thorvall, Bellman och Fjodor Dostojevskij var andra författare som var representerade.

Man tar alltså med sig en bok hemifrån och kan med hjälp av den byta till sig en annan bok från bordet. Men det kan också vara så att någon bara bär med sig en bok på bokbytardagen, möter en annan bokbärare och frågar om hon eller han vill byta bok. Svårare behöver det inte vara.

Mer läsning

Annons